deze misschien omzetten naar een blogpost, onderdeel van “een schelleke schrijversleven”

Het begon met een voornemen. Nieuwjaren zijn daar meestal geschikt voor. Editie 2012 nam ik me voor een website te maken en daar mijn verhalen op te posten. Dat de meeste verhalen van nog niet helemaal tot helemaal niet afgewerkt waren, was reden te meer om eraan te beginnen. Ik had eindelijk een stok achter de deur. En dat is meteen de eerste van 5 redenen waarmee ik mezelf dit initiatief aanpraatte:

 1. Meer schrijven
  Uitstelgedrag is mij niet vreemd: Geen betere manier om mezelf aan het schrijven te zetten, dan om dan om aan de hele wereld regelmatig een verhaal te beloven.
 2. Gelezen worden
  Ik schrijf graag, maar wil ook graag gelezen worden. Verhalen zijn voor mij een beetje dood als ze na het schrijven ergens in een map stof liggen te verzamelen. Online blijven ze in leven.
 3. Feedback krijgen
  Ik hoor graag wat anderen van mijn verhalen vinden, zeker als de kritiek niet voorzien is van een familie-en-vrienden-filter. Kritische opmerkingen hebben me al vaak geholpen om mijn verhalen beter te maken. Je doet me er een groot plezier mee.
 4. Websites maken
  Ik interesseer me al langer voor websites maken & online publiceren. Deze website is voor mij als amateur-websitebouwer een ideale zandbak. Het kasteel valt af en toe wel eens om (zo deed ik mijn website na 9 maanden finaal crashen), maar ik leer tenminste bij.
 5. Waarom niet?